top of page

Σχολικό πρωτάθλημα περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.



Με ένα μετάλλιο και πλούσιες εμπειρίες στις αποσκευές τους, επέστρεψαν από την Αχαϊκή πρωτεύουσα οι 14 μαθητές από τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του νησιού. Όλοι τους μέλη του Σκακιστικού Συλλόγου Ζακύνθου, συμμετείχαν με ακόμη 398 παιδιά από την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία και την Κεφαλονιά, στην τελική φάση του 29ου Ατομικού Πρωταθλήματος Μαθητών και Μαθητριών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο της Ειρήνης στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι η πρώτη φορά που η Ζάκυνθος συμμετείχε μαζικά σε μια τέτοιου είδους διοργάνωση. Ο ανταγωνισμός ήταν μεν μεγάλος, ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε το μαθητή του Λυκείου Κατασταρίου Διονύση Κοτσώνη να χαρίσει ένα μετάλλιο στη Ζάκυνθο, στην κατηγορία “Πρώτος Μαθητής Άνευ Αθλητικού Δελτίου”. Αδιαμφισβήτητα, όμως, το κέρδος ήταν πολύτιμες εμπειρίες για επόμενη συμμετοχή σε διοργάνωση ανάλογου βεληνεκούς.


Από το νησί μας συμμετείχαν κατά τάξεις: Β’ Δημοτικού: Σαχάι Γκέρι 6ος σε 68 συμμετοχές Γ΄ Δημοτικού: Δήμος Παναγιώτης: 29ος – Αποστολάτος Λουκάς 30ος – Μαρίνος Ιωάννης-Διονύσης 39ος σε 58 συμμετοχές Δ΄ Δημοτικού: Στραβοπόδης Σωτήριος: 23ος – Δώνου Διονυσία: 32η – Δήμος Χρήστος: 48ος σε 53 συμμετοχές Ε’ Δημοτικού: Κελαϊδινός Βασίλειος: 35ος – Βαρβαρίγου Αγγελική 41η σε 45 συμμετοχές όλοι ΣΤ’ Δημοτικού: Σπίρι Διονυσία: 46η σε 48 συμμετοχές Α’ Γυμνασίου: Λούντζης Αντρέας: 16ος – Σαχάι Άριελ: 22η σε 30 συμμετοχές όλοι Β’ Γυμνασίου: Αβούρης Λάμπρος: 11ος σε 28 συμμετοχές Λύκεια: Κοτσώνης Διονύσιος 8ος σε 24 συμμετοχές αλλά πρώτος και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Μαθητής Άνευ Αθλητικού Δελτίου.

Όλοι τους έδειξαν το ταλέντο τους στο σκάκι, έχοντας καλή απόδοση στους αγώνες που έδωσαν. Αδιάλειπτα ο Σκακιστικός Σύλλογος Ζακύνθου προσπαθεί να κάνει βήματα μπροστά και να στελεχώσει τα μέλη του που συμμετέχουν σε διάφορες διοργανώσεις στην περιφέρεια μας. Η ενεργή προσπάθεια του σωματείου έχει φέρει αποτελέσματα, αφού αρκετά παιδιά ασχολούνται με το σκάκι. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το άθλημά μας είναι πάρα πολλά, γιατί ενώ δεν απαιτεί ούτε ιδιαίτερες εγκαταστάσεις ούτε πολυδάπανο εξοπλισμό, συμβάλλει με τον προσφορότερο τρόπο στην καλλιέργεια σημαντικών πνευματικών χαρακτηριστικών, αλλά και γενικότερα στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του ασκούμενου, πλεονεκτήματα που κατατάσσουν το σκάκι ως το κορυφαίο πνευματικό άθλημα στον κόσμο!

Πρόσφατα
bottom of page