top of page

6ο Πρωτάθλημα Ζακύνθου


Το 6ο Πρωτάθλημα Ζακύνθου θα ξεκινήσει φέτος το Σάββατο 18 Νοεμβρίου. Θα διεξαχθεί σε 5 γύρους,με χρόνο σκέψης 60'+30". Αναλυτικά η προκήρυξη:
1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Σκακιστικός Σύλλογος Ζακύνθου.


2. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στα γραφεία του Σκακιστικού Συλλόγου, στην πλαζ ΕΟΤ στην πόλη της Ζακύνθου.


3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:


Σάββατο 18 Νοε. 2023 1ος γύρος 17:30 μμ


Κυριακή 19 Νοε. 2023 2ος γύρος 11:00 πμ


Κυριακή 26 Νοε. 2023 3ος γύρος 11:00 πμ


Κυριακή 03 Δεκ. 2023 4ος γύρος 11:00 πμ


Κυριακή 10 Δεκ. 2023 5ος γύρος 11:00 πμΗ οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρα 17:00 μμ.


Η κλήρωση των ζευγαριών του 1ου γύρου θα γίνει στις 17:25 μμ το Σάββατο 18-Νοεμβρίου.


Τα ζευγαρώματα για τους επόμενους γύρους θα γίνονται μέχρι το βράδυ της κάθε Κυριακής.


Αθλητής που ενημερώσει έγκαιρα τον διαιτητή θα μπορεί να αποκλειστεί από την κλήρωση κάποιου γύρου παίρνοντας φυσικά 0 βαθμούς.


Αθλητής που δεν εμφανιστεί σε κάποιο γύρο και δεν έχει ειδοποιήσει έγκαιρα θα αποκλείεται από την συνέχεια της διοργάνωσης.


Κατόπιν συμφωνίας 2 παικτών και με την σύμφωνη γνώμη του διαιτητή, κατ’ εξαίρεση μπορεί να διεξαχθεί το μεταξύ τους παιχνίδι πριν την Κυριακή σε χώρο και ώρα που θα συμφωνήσουν παίκτες και διαιτητής.


4. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ορίζεται σε 60΄ για όλη την παρτίδα και προσθήκη 30’’ σε κάθε κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική.


5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλοι οι αθλητές ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου που ανήκουν στον ΣΣ Ζακύνθου και γνωρίζουν επαρκώς την σκακιστική καταγραφή κινήσεων


6. ΠΑΡΑΒΟΛΟ: Παράβολο συμμετοχής 10 ευρώ. Άτομα από την ίδια οικογένεια πληρώνουν μισό παράβολο.


7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα γίνουν με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Η αρχική κατάταξη για την κλήρωση του 1ου γύρου θα γίνει με το FIDE RAPID ELO Νοεμβρίου (διότι η πλειοψηφία των αθλητών του συλλόγου δεν έχει FIDE ή ΕΣΟ ELO για κανονικό χρόνο σκέψης) και κατόπιν αλφαβητικά για τους αθλητές που δεν έχουν ούτε FIDE RAPID ELO. Συγγενείς Α’-Β’ βαθμού θα απαγορεύεται να κληρωθούν μαζί.


8. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:


Αποτέλεσμα μεταξύ των εμπλεκομένων ισόβαθμων παικτών (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).

Αριθμός παιχνιδιών με τα Μαύρα.


Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων). Αφαιρούμε το χειρότερο.


Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).9. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Η ένσταση ενάντια σε απόφαση του διαιτητή υποβάλλεται αμέσως μετά την λήξη του αγώνα εγγράφως με παράβολο 50€, στον διευθυντή αγώνων και εκδικάζεται πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου. Η επιτροπή ενστάσεων θα αποτελείται από 2 παρόντα μέλη του ΔΣ που δεν εμπλέκονται. Το παράβολο επιστρέφεται εάν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή.


10. ΕΠΑΘΛΑ:


1ος/η Γενικής Χρυσό μετάλλιο


2ος/η Γενικής Αργυρό μετάλλιο


3ος/η Γενικής Χάλκινο μετάλλιο


1ος/1η Κ18 Χρυσό μετάλλιοOι 1οι νικητές παίρνουν τον τίτλο του Πρωταθλητή-τριας Ζακύνθου 2023-2024.


11. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ: Βίτσου Ελένη


12. ΕΠΙΚ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιαννακόπουλος Αθανάσιος


13. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 16:00, στο email: zakynthoschessclub@gmail.com - ή στο τηλ. 6972924005 κ. Σαραντίδης Ηλίας.


14. ΓΕΝΙΚΑ: Οι αγώνες είναι χωρίς αξιολόγηση. Ο διοργανωτής έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό από την διοργάνωση για την προβολή αυτής. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Ο Πρόεδρος του ΣΣ Ζακύνθου Ο Γραμματέας του ΣΣ Ζακύνθου


Παπαγεώργης Ιωάννης-Ιωσήφ Σαραντίδης Ηλίας

תגובות


Πρόσφατα
bottom of page