top of page

Απολογισμός Σχολικού Πρωταθλήματος ΕΣΣΔΕΙΝ


Με 21 μαθητές συμμετείχε ο νομός μας στο 30o Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που διεξήχθη στο Πάρκο Ειρήνης στην Πάτρα, την Κυριακή 11/3 με τον συνολικό αριθμό των μαθητών από τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας, της Ηλείας και τα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς να ξεπερνάει τους 450!

Πιο συγκεκριμένα, η Ζάκυνθος αγωνίστηκε με 2 μαθητές λυκείων, 5 γυμνασίων και 14 δημοτικών, στην 3η και πιο μαζική συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, το οποίο διοργανώθηκε από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, μέλος της οποίας αποτελεί και ο ΣΣ Ζακύνθου. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, όλα κύλησαν ομαλά στην διεξαγωγή του, ενώ σε αυτό συνηγόρησε και ο πολύ καλός καιρός. Την αποστολή (37 μαζί με τους κηδεμόνες!) συνόδευσαν τα μέλη του ΔΣ Σπύρος Χρυσικόπουλος και Ηλίας Σαραντίδης, ενώ ο δεύτερος, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο, απένειμε τα μετάλλια στην τάξη της ΣΤ' Δημοτικού. Για την ιστορία, οι μαθητές που αγωνίστηκαν ήταν οι εξής: Στραβοπόδη Διονυσία (Β' Δημ.), Μπάστας Νικόλας, Μπισαράκης Αντώνης, Δώνου Λουίζα, Γιατρά Χριστιάννα, Σαχάι Γκέρι (Γ' Δημ.), Μαρίνος Γιάννης, Αποστολάτος Λουκάς, Καμπίτσης Παύλος (Δ' Δημ.), Στραβοπόδης Σωτήρης, Κόκλας Νικόλας, Δήμος Χρήστος, Δώνου Διονυσία (Ε' Δημ.), Βαρβαρίγου Αγγελική (ΣΤ' Δημ.), Σπίρι Νάντια, Μαρούδας Θεοδόσης (Α' Γυμν.), Λούντζης Αντρέας, Σαχάι Άριελ (Β' Γυμν.), Λωρίδας Αλέξης (Γ' γυμν.), Κοτσώνης Διονύσης και Σπαθής Γιώργος (Β' Λυκ.).

Με την πλειοψηφία των περισσότερων να συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια τόσο σημαντική και υψηλού επιπέδου διοργάνωση, πρωταρχικός στόχος ήταν η απόκτηση αγωνιστικής εμπειρίας που θα καταστεί χρήσιμη για τη συνέχεια. Ξεχωρίζουν ωστόσο οι επιδόσεις των Σαχάι Γκέρι (7ος στη γενική κατάταξη, ισοβαθμώντας με τον 6ο) και Δώνου Νίκη-Λουίζα (3η θέση στα κορίτσια), όπου αμφότεροι αγωνίστηκαν στην Γ' Δημοτικού, σε σύνολο 72 συμμετοχών. Το ΔΣ θέλει να ευχαριστήσει την εταιρεία Levante Ferries για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση στην μετακίνηση της αποστολής με το πλοίο.





Πρόσφατα
bottom of page