top of page

Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα 2018


Τη Ζάκυνθο αλλά και τον Σκακιστικό Σύλλογο Ζακύνθου εκπροσώπησαν οι αθλητές Αγγελική Βαρβαρίγου και Διονύσιος Κοτσώνης, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο 30ο πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα μαθητών/μαθητριών, στην ΣΤ' τάξη, και στο 14ο ανοικτό κύπελλο στην κατηγορία Γυμνάσια-Λύκεια, αντίστοιχα, το διήμερο 1 και 2 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Η μεν πρώτη, σε μια ομολογουμένως δύσκολη τάξη, συγκέντρωσε 2,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, μαζεύοντας ωστόσο όμορφες και σημαντικές εμπειρίες, στην πρώτη της συμμετοχή σε πανελλήνια διοργάνωση, αλλά και ανεβάζοντας το προσωπικό της ρεκόρ στις 40 επίσημες παρτίδες το τελευταίο 4μηνο.

Ο δε Κοτσώνης, σε 9 αγώνες, κατετάγη 4ος στο κύπελλο, λαμβάνοντας τιμητικό έπαινο, και έχοντας χάσει μόνο από τον 2ο και 3ο της γενικής κατάταξης, ενώ απέσπασε ισοπαλία από τον πρώτο, συνοδευόμενος από τον προπονητή του Η. Σαραντίδη.

Αναμφισβήτητα, η όλη τριήμερη διοργάνωση (το Σάββατο 31 Μαρτίου διεξήχθησαν τα ομαδικά πρωταθλήματα) ήταν μια ευχάριστη και μοναδική εμπειρία, τόσο για τους αθλητές όσο και τους συνοδούς τους, όπου διαγωνίστηκαν παραπάνω από 1400 μαθητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, δημιουργώντας μια καλή ευκαιρία για γνωριμίες με παράγοντες και αθλητές άλλων συλλόγων της Αθήνας και της επαρχίας (η παρουσία του 8 φορές πρωταθλητή Ελλάδας Χριστόδουλου Μπανίκα, αλλά και της Σταυρούλας Τσολακίδου, 3 φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας, στον χώρο των αγώνων, ήταν από τις πιο ευχάριστες και αναπάντεχες) .

Όσον αφορά, τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ευελπιστούμε ο νομός μας του χρόνου να εκπροσωπηθεί με περισσότερα παιδιά στα ατομικά πρωταθλήματα, και γιατί όχι και στο ομαδικό.





Πρόσφατα
bottom of page