top of page

3o Εσωτερικό Πρωτάθλημα ΣΣΖ


Ξεκινάει το 3o εσωτερικό πρωτάθλημα του συλλόγου μας στον πάντα φιλόξενο χώρο του San Maro καφέ την Κυριακή 4-Νοεμβρίου στις 10:30 πμ. Θα διεξαχθούν 5 γύροι με χρόνο σκέψης 60' ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και 30'' επιπλέον για κάθε κίνηση. Θα παιχτεί ένας γύρος κάθε Κυριακή και θα γνωρίζουμε τον πρωταθλητή Ζακύνθου 2018 την Κυριακή 9-Δεκεμβρίου !


Αναλυτικά η προκήρυξη του τουρνουά.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

3ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα ΣΣ Ζακύνθου

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Σκακιστικός Σύλλογος Ζακύνθου.

2. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην αίθουσα του καφέ San Marco στην Ζάκυνθο.

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Κυριακή 04 Νοε. 2018 1ος γύρος 10:30 πμ

Κυριακή 11 Νοε. 2018 2ος γύρος 11:00 πμ

Κυριακή 18 Νοε. 2018 3ος γύρος 11:00 πμ

Κυριακή 25 Νοε. 2018 4ος γύρος 11:00 πμ

Κυριακή 09 Δεκ. 2018 5ος γύρος 11:00 πμ

Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ώρα 10:30 πμ.

Η κλήρωση των ζευγαριών του 1ου γύρου θα γίνει στις 10:55 πμ την Κυριακή 4-Νοεμβρίου.

Τα ζευγαρώματα για τους επόμενους γύρους θα γίνονται μέχρι το βράδυ της κάθε Κυριακής.

Αθλητής που ενημερώσει έγκαιρα τον διαιτητή θα μπορεί να αποκλειστεί από την κλήρωση κάποιου γύρου παίρνοντας φυσικά 0 βαθμούς.

Αθλητής που δεν εμφανιστεί σε κάποιο γύρο και δεν έχει ειδοποιήσει έγκαιρα θα αποκλείεται από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Κατόπιν συμφωνίας 2 παικτών και με την σύμφωνη γνώμη του διαιτητή, κατ’ εξαίρεση μπορεί να διεξαχθεί το μεταξύ τους παιχνίδι πριν την Κυριακή σε χώρο και ώρα που θα συμφωνήσουν παίκτες και διαιτητής.


4. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ορίζεται σε 60΄ για όλη την παρτίδα και προσθήκη 30’’ σε κάθε κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική.


5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλοι οι αθλητές ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου που ανήκουν στον ΣΣ Ζακύνθου και γνωρίζουν επαρκώς την σκακιστική καταγραφή κινήσεων. Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να προσκαλέσει αθλητές και αθλήτριες που δεν ανήκουν στον σύλλογο να συμμετάσχουν «εκτός συναγωνισμού» με στόχο την ανάδειξη της διοργάνωσης.

6. ΠΑΡΑΒΟΛΟ: Χωρίς παράβολο συμμετοχής.

7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα γίνουν με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Η αρχική κατάταξη για την κλήρωση του 1ου γύρου θα γίνει με το FIDE RAPID ELO Νοεμβρίου διότι η πλειοψηφία των αθλητών του συλλόγου δεν έχει FIDE ή ΕΣΟ ELO για κανονικό χρόνο σκέψης.

8. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

  1. Αποτέλεσμα μεταξύ των εμπλεκομένων ισόβαθμων παικτών.

  2. Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων). Αφαιρούμε το χειρότερο.

  3. Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

  4. Αριθμός παιχνιδιών με τα Μαύρα.

  5. Αριθμός νικών με τα Μαύρα.

9. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Η επιτροπή ενστάσεων θα αποτελείται από 2 παρόντα μέλη του ΔΣ που δεν εμπλέκονται. Η ένσταση ενάντια σε απόφαση του διαιτητή υποβάλλεται αμέσως μετά την λήξη του αγώνα εγγράφως με παράβολο 20€, στον διευθυντή αγώνων και εκδικάζεται πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου. Το παράβολο επιστρέφεται εάν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή.


10. ΕΠΑΘΛΑ:

1ος Νικητής Χρυσό μετάλλιο και κύπελλο

2ος Νικητής Αργυρό Μετάλλιο

3ος Νικητής Χάλκινο Μετάλλιο

1η Νικήτρια Χρυσό μετάλλιο

Oι 1οι νικητές παίρνουν τον τίτλο του Πρωταθλητή-τριας Ζακύνθου 2018.

11. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Μηνάς Λυμούρης

12. ΕΠΙΚ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπύρος Χρυσικόπουλος (25843338)

13. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και το Σάββατο 03 Νοεμβρίου, στο email: zakynthoschessclub@gmail.com - ή στο τηλ. 6972924005 κ. Σαραντίδης Ηλίας.

14. ΓΕΝΙΚΑ: Οι αγώνες θα αξιολογηθούν από την ΕΣΟ. Ο διοργανωτής έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό από την διοργάνωση για την προβολή αυτής. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Πρόσφατα
bottom of page