top of page

4ο Σχολικό Πρωτάθλημα Ζακύνθου


O Σκακιστικός Σύλλογος Ζακύνθου διοργανώνει την Κυριακή 3-Νοεμβρίου στις 9:30 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου, το ατομικό πρωτάθλημα σκακιού για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ζακύνθου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και αποτελεί προκριματικό για το σχολικό πρωτάθλημα της Δυτικής Ελλάδας που επίσης θα είναι προκριματικός για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.Αναλυτικά η προκήρυξη έχει ως εξής:


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες από όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Ζακύνθου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου.

Ώρα προσέλευσης: 09:00 πμ - 09:15 πμ

Ώρα έναρξης: 09:30 πμ

Απονομές – Βραβεύσεις – Τελετή Λήξης: 14:00 μμ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, στο τηλέφωνο 6972924005 (Σαραντίδης Ηλίας) ή στο email zakynthoschessclub@gmail.com


Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, ώρα 09:00 πμ - 09:15 πμ στο χώρο αγώνων, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου.

Μαθητής ή μαθήτρια που προσέλθει μετά τις 09:30 πμ και εφόσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από τον δεύτερο γύρο.


ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ελβετικό 5 γύρων.

Οι μαθητές θα χωριστούν σε 3 γκρούπ.

  • Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού.

  • Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

  • Γυμνάσια, Λύκεια

Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών ο διευθυντής αγώνων σε συνεργασία με τον επικεφαλής διαιτητή έχουν δικαίωμα να αλλάξουν τον αριθμό των παραπάνω γκρουπ.


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

  1. Αποτέλεσμα μεταξύ των εμπλεκόμενων ισόβαθμων παικτών.

  2. Το κριτήριο Buchholz. (Άθροισμα βαθμών αντιπάλων αφαιρώντας τον χειρότερο).

  3. Το κριτήριο Sonneborn-Berger. (Άθροισμα βαθμών αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα. Όλοι οι βαθμοί τους για τις νίκες, οι μισοί για τις ισοπαλίες και 0 για τις ήττες).

  4. Αριθμός παιχνιδιών με τα μαύρα.

  5. Αριθμός νικών με τα μαύρα.


ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα με χρόνο σκέψης 12 λεπτά συν 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για τον κάθε παίκτη.


Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους συμμετέχοντες, η διάρκεια του γύρου δεν θα ξεπερνά τα 30 λεπτά. Οι διαιτητές θα αποφασίζουν για το αποτέλεσμα των αναμετρήσεων που θα διαρκέσουν πάνω από 30 λεπτά και εφόσον έχουν τελειώσει όλα τα άλλα παιχνίδια που διεξάγονται με την χρήση χρονόμετρου.


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Γιάννης Μαυρομάτης (FIDE ID: 25851306)


ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χρυσικόπουλος Σπύρος (FIDE ID: 25843338)


ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ

Αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά της Δυτικής Ελλάδας που θα διεξαχθούν στην Πάτρα ο 1ος και η 1η κάθε τάξης καθώς και όσοι/όσες κατέκτησαν 2η ή 3η θέση εφόσον όμως έχουν συμπληρώσει το 51% της συνολικής βαθμολογίας δηλ. 3 βαθμούς σε 5 αγώνες.


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι μαθητές που θα αγωνιστούν. Μετάλλια θα πάρουν οι 3 πρώτοι μαθητές και οι 3 πρώτες μαθήτριες κάθε τάξης του Δημοτικού και οι 3 πρώτοι και 3 πρώτες του γκρουπ των Γυμνασίων-Λυκείων. Θα δοθούν επίσης κύπελλα στον 1ο – 1η του κάθε γκρουπ των Δημοτικών και στον 1ο – 1η των Γυμνασίων – Λυκείων.


ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις υποβάλλονται αμέσως μετά τη λήξη της συγκεκριμένης παρτίδας και εκδικάζονται άμεσα από την τριμελή επιτροπή ενστάσεων που θα ορισθεί πριν την έναρξη των αγώνων και θα απαρτίζεται από παρόντα μέλη του ΔΣ του ΣΣ Ζακύνθου. Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 30 ευρώ και κατατίθεται στον διευθυντή των αγώνων. Σε περίπτωση δικαίωσης έστω και μερικής το παράβολο επιστρέφεται.


Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.


ΓΕΝΙΚΑ

Ο διοργανωτής έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό από την διοργάνωση για την προβολή αυτής.


Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.


Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapidplay της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess), με την εξής διαφοροποίηση: ποινή μηδενισμού για αντικανονική κίνηση επιβάλλεται στην περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους πραγματοποιήσει 3 αντικανονικές κινήσεις.


Με ιδιαίτερη τιμή

Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος του ΣΣ Ζακύνθου Ο Γεν. Γραμματέας του ΣΣ Ζακύνθου

Ηλίας Σαραντίδης Γιάννης Παπαγεώργης

Comments


Πρόσφατα
bottom of page